Laatste nieuws

Uitspraak gestaakte wedstrijd GFC - Bon Boys

Afgelopen week kwamen we met ons toernooi helaas negatief in het nieuws. Op het sportpark van GFC Goor is door een speler van GFC de scheidsrechter op een onjuiste manier behandeld, waardoor hij een keus heeft gemaakt om de wedstrijd GFC – Bon Boys te moeten staken. Een keus welke wij respecteren.

Laten we vooropstellen dat wij, de organisatie van de TCPM Tukker Cup, geen enkele manier van misdragingen, beledigen en/of het bedreigen van onze scheidsrechters goedkeuren. Deze mensen staan net zoals de voetballers voor hun plezier op het veld en samen moeten we er wat moois van maken.

Om het nog eenmaal duidelijk te maken: Tijdens TCPM Tukker Cup wedstrijden is er geen plaats voor wat hier boven is genoemd, maar ook niet voor andere zaken zoals, geweld, racisme of andere asociale zaken. Zaken, welke wij zeer serieus nemen en ook zullen onderzoeken wanneer dit in ons toernooi voorkomt.

De afgelopen dagen heb ik als voorzitter dan ook diverse contacten gehad met beide voorzitters, de KNVB en de hoofd scheidsrechterszaken SHO en heb ik diverse verklaringen mogen lezen. Hier is het volgende uitgekomen:

Bon Boys bekert verder

De tussenstand wordt tevens de eindstand 4-0, waardoor Bon Boys verder in het toernooi bekert. Het heeft geen zin om de wedstrijd nog uit te laten voetballen.

Speler GFC krijgt schorsing van eigen vereniging

De club GFC distantieert zich van het gedrag van hun eigen speler en hebben z.s.m. contact met ons gezocht om te overleggen hoe we met alle partijen met deze situatie om moesten gaan. Iets wat wij als organisatie zeer waarderen. De club legt hun eigen speler 4 wedstrijden schorsing op. De organisatie van de TCPM Tukker Cup heeft na dit besluit ook overleg met de KNVB gehad en hierdoor is besloten om het te laten bij de schorsing welke GFC heeft opgelegd.

GFC Goor volgend jaar welkom bij de TCPM Tukker Cup

De inspanningen van de voorzitter van GFC heeft ons alsnog een goed gevoel gegeven. Hij heeft de verklaringen afgelegd, situaties geschetst en direct aangegeven dat hij dit niet goed kan en wil praten. Doordat de club GFC hun eigen speler een schorsing oplegt en aan de situatie het maximale heeft gedaan, geeft dit ons geen reden om de club GFC volgend jaar niet toe te laten tot het toernooi.

Ten slot

Ondanks de situatie, die alleen maar verliezers kent, wil ik alle partijen bedanken voor hun verklaringen en tijd de afgelopen week. Ik hoop van harte dat ik nooit meer zo’n situatie hoef te behandelen of tijdens een andere competitie meemaak.

Heb respect voor elkaar op en buiten het voetbalveld.

Sportieve groet,

Thijs Assink – Voorzitter TCPM Tukker Cup

Zoeken