Laatste nieuws

Voorbeschouwing 1/4 finale TCPM Tukker Cup

In de week voor carnaval worden de eerste wedstrijden gespeeld van de 1/4 finale bij de Heren! 8 teams hebben een spannende 1/8 finale gewonnen en staan nu voor de lastige uitdaging om zich bij de laatste 4 te voegen. Wie zien we terug in de ½ finale en staat op de drempel voor een finaleplaats van de 2e editie van de TCPM Tukker Cup?

HSC ’21 – DOS ‘37

Net als vorig jaar heeft de thuisploeg de kwartfinale bereikt. HSC ’21 doet dit deze editie door SDC ’12 in Denekamp met ruime cijfers te verslaan. 0-5 werd het maar liefst voor de ploeg uit Haaksbergen die hiermee zelfs de complimenten ontving van de supporters uit Denekamp. ‘Wat voetballen of niet dan! En dat met allemaal nog jonge spelers’ werd vermeld langs de kant. De vraag is nu, zijn deze talenten volwassen genoeg tegen 1e-klasser DOS ’37? De ploeg uit Vriezenveen haalt voor het eerst de ¼ finale van de TCPM Tukker Cup. Vorig jaar namen ze de penalty’s minder dan Excelsior ’31, maar dit jaar waren ze een maatje te groot voor avc Heracles. Er werd in de 1/8 finale gewonnen met 6-0, waardoor het zelfvertrouwen net zoals HSC ’21 groot is. Oftewel, een fantastisch affiche in Haaksbergen.

Excelsior ’31 – sc Barbaros

De thuisploeg uit Rijssen mocht in de 1/8 finale wederom aantreden tegen Avanti Wilskracht, wat vorig jaar de troostfinale was. Deze werd toen gewonnen na penalty’s door Avanti. Dit maal waren de Rijssenaren beter in het nemen van strafschoppen. Na een eindstand van 2-2, nam Excelsior ’31 de strafschoppen beter en plaatsten ze zich voor de 2e maal op rij voor de ¼ finales. Hier nemen ze het op tegen debutant sc Barbaros. De ploeg uit Hengelo liet thuis tegen GFC zien dat ze niet voor spek en bonen aan dit toernooi meedoen, maar de ploeg uit Goor is niet van tevoren automatisch een overwinning. Een ware Cupfighter die vorig jaar de ¼ finale nog haalde, werd uiteindelijk opzij gezet met 4-1 en hierdoor mag Barbaros minimaal 1 wedstrijd extra spelen in de TCPM Tukker Cup.

vv Diepenheim – gvv Eilermark

Wederom een debutant in de ¼ finale van het toernooi. vv Diepenheim, a.k.a. Reuzendoder, is de grootste verrassing van de kwartfinalisten en mogen voor de 3e keer dit toernooi aantreden tegen een ploeg uit ‘Zondag 3A’. In de poulefase werd vv Twenthe Goor verslagen en in de vorige ronde, gastheer van het toernooi, W.V.V. ’34. Al was de laatste wedstrijd wel na penalty’s, maar vv Diepenheim heeft laten zien dat het voetballend niet veel onderdoet. Kunnen ze dit ook laten zien tegen kampioenskandidaat gvv Eilermark? De ploeg uit Glanerbrug haalt voor het eerst de ¼ finale en deden dit door in een doelpuntrijk duel (6-5), Quick ’20 uit Oldenzaal te verslaan. 4 wedstrijden, 4 overwinningen in de TCPM Tukker Cup, dat zijn mooie cijfers. Zien we Eilermark nu dan ook terug in de ½ finale? Of gaat Diepenheim weer vrolijk verder met stunten?

Bon Boys – DETO

Deze editie is het Bon Boys gelukt om de ¼ finale van de TCPM Tukker Cup te halen. Na een stroeve 1e wedstrijd in de poule, werden de overige wedstrijden ruim gewonnen. Zo ook de 1/8 finale waarin de Haaksbergenaren met 4-0 te sterk waren voor zvv De Esch. Een knappe en duidelijke overwinning, waarin de heren voor het eerst de ¼ finale halen, maar of de ½ finale haalbaar is? Titelverdediger DETO komt namelijk op bezoek en die willen maar één ding. De wisselbeker in Vriezenveen houden! De hoofdklasser uit Vriezenveen heeft nog weinig weerstand gehad dit toernooi. In de 1/8 finale werd sportclub Overdinkel met ruime cijfers opzij gezet, maar ze zullen nu zeker tegen het sterke Bon Boys volle bak moeten, om kans te maken op misschien wel weer een 2e titel.

Programma

Vanaf deze week worden de eerste wedstrijden gespeeld. Hou het programma op onze site in de gaten voor de actuele tijden/data.

 

Zoeken