Laatste nieuws

Voorbeschouwing 1/2 finale TCPM Tukker Cup

We zijn bijna op het eind van de maand april en dat wil zeggen dat de finale dag van het spannendste toernooi van Twente in zicht is! Maar eerst zullen de deelnemers de halve finale moeten zien te overleven om uiteindelijk in juni te gaan strijden als winnaar voor de eerste editie van de TCPM Tukker Cup! De eerste halve finale begint aanstaande week en zoals jullie gewend zijn, een korte voorbeschouwing.

Excelsior '31 (O21) - vv Twenthe

De eerste halve finale zal gaan tussen de beloften van Excelsior '31 uit Rijssen en het 1e elftal van vv Twenthe uit Goor. Deze wedstrijd klinkt bekend, zegt u? Dat klopt. Want ook in de poule kwamen deze 2 deelnemers elkaar al tegen. In oktober waren de gastheren van vv Twenthe te sterk, maar dit was zeker niet zonder slag of stoot. Met 4-3 werd gewonnen en hiermee uiteindelijk ook de poulewinst behaald. vv Twenthe doet het niet alleen goed in de TCPM Tukker Cup, maar ze zijn ook geweldig bezig in de competitie. 4 februari werd er voor het laatst verloren en sindsdien (met 2 gelijke spelen tussendoor) alleen maar gewonnen. Chapeau! 

De TCPM Tukker Cup kent mooie en zeker geen makkelijke tegenstanders voor vv Twenthe. Hoewel ze de poule vrij gemakkelijk doorkwamen, kwamen in de achtste en kwartfinales lastige tegenstanders tegen. Juventa '12 werd nipt verslagen en in de vorige ronde won vv Twenthe verrassend van de Esch uit Oldenzaal.

De talenten van Excelsior '31 zijn de enigste beloften nog in het toernooi, maar het is super knap wat de jongelingen tot nu toe presteren. Ondanks dat ze in de poule vv Twenthe aan zich voorbij moesten laten gaan, werd er wel door technisch hoogstaand voetbal gewonnen van fysiek sterkere tegenstanders. Ook de achtste en de kwartfinale werden knap overwonnen. Eerst hielpen ze mee aan de uitschakeling van DOS '37 na penalty's om vervolgens de 'beloften' kwartfinale van HSC '21 te winnen. Nogmaals knap gedaan en gezien de historie, zal dit zeker een spannende eerste halve finale van de TCPM Tukker Cup gaan worden.

Excelsior '31 (O21) - vv Twenthe / Sportpark 't Ruperts Erve Hengevelde / 24 april 2018 20.00 uur

Avanti Wilskracht - DETO

De tweede halve finale is een week later en in Hengevelde neemt zondag 3e-klasser Avanti Wilskracht het op tegen zaterdag 1e-klasser DETO. Avanti kent een goed seizoen. Met een knappe 6e plaats blijven ze weg van de degradatiezone na de promotie vorig jaar. Echter zijn de verschillen in deze klasse ook minimaal dus ook de laatste wedstrijden zal de focus op handhaving moeten blijven bij de heren uit Glanerbrug.

Avanti Wilskracht kent een lastige TCPM Tukker Cup. Bijna geen enkele wedstrijd ging gemakkelijk en ze begonnen het toernooi zelfs met een flinke afstraffing van GFC Goor (6-1). Na deze valse start pakte het elftal zich op. Door ruim te winnen van Markelo en gelijk te spelen tegen Victoria '28, ging Avanti Wilskracht op doelsaldo door naar de knock-outfase. Hierin kreeg het 4e-klasser W.V.V. '34 op bezoek. Na een spannende wedstrijd werd met 1-0 gewonnen en in de kwartfinale kwam GFC op bezoek en hier hadden de gastheren nog een appeltje mee te schillen. Uiteindelijk werd met 3-2 gewonnen en mogen ze zich opmaken voor de halve finale tegen DETO.

DETO kent een wisselvallig seizoen. Net zoals de TCPM Tukker Cup begonnen ze de competitie goed. De eerste periode werd gepakt waardoor DETO zich sowieso kan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Ook de TCPM Tukker Cup begon goed voor de heren uit Vriezenveen.9 punten uit 3 wedstrijden, 17 doelpunten voor en maar 3 tegen. Het zijn ruime en duidelijke cijfers, waarmee ze zich makkelijk kwalificeerden voor de volgende ronde.

De achtste finale ging moeizaam en na penalty's werd gvv Eilermark opzij gezet. Vervolgens mocht DETO (onlangs nog) op bezoek bij SDC '12. In Denekamp waren ze met 5-2 te sterk, waardoor ze zich mogen opmaken voor de halve finale van de eerste editie van de TCPM Tukker Cup. Ondanks dat de strijd om de 1e plaats in de competitie voor DETO niet meer haalbaar lijkt zit er nog een mooi toetje van het seizoen in het verschiet. 2 prijzen zijn nog haalbaar, promotie naar de hoofdklasse en misschien wel de winst van de TCPM Tukker Cup!

Avanti Wilskracht - DETO / Sportpark 't Ruperts Erve Hengevelde / 01 mei 2018 20.00 uur

Zoeken